De oorsprong van Oyens & Van Eeghen gaat terug naar 1797. Sinds haar oprichting kent Oyens & Van Eeghen een lange geschiedenis als vermogensbeheerder en Private Bank. Oyens & Van Eeghen bedient cliënten vanuit een viertal vestigingen: Amsterdam, ’s-Hertogenbosch, Valkenburg en Heerenveen.

Oyens & Van Eeghen is per 1 januari 2016 overgenomen door Delen Private Bank en beheert een vermogen van circa 47 miljard euro in Nederland, België, Luxemburg, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

De vermogensoplossingen van Oyens & Van Eeghen bestaan uit vermogensbeheer voor vermogende particulieren, ondernemers, familievermogens, verenigingen en stichtingen. Uitgangspunt voor de dienstverlening van Oyens & Van Eeghen zijn de wensen en doelstellingen van de cliënt. Naast vermogensbeheer begeleidt Oyens & Van Eeghen haar cliënten op het gebied van financiële & estate planning alsmede Onroerend Goed financieringen.

Voor het aanbieden van de juiste vermogensoplossing hanteert Oyens & Van Eeghen een gestructureerd adviesproces. Dit adviesproces is een dynamisch en continu proces aangezien de persoonlijke situatie van een cliënt kan veranderen en de financiële markten voortdurend in beweging zijn. Om tot een onafhankelijke en brede beleggingsvisie te komen, maakt Oyens & Van Eeghen gebruik van zowel externe als interne research.

Oyens & Van Eeghen werkt met 7 verschillende risicoprofielen die goed gespreid beleggen in wereldwijde kwaliteitsaandelen, Europese staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Afhankelijk van het risicoprofiel is het beleggingsbeleid gericht op vermogensbehoud, vermogensgroei of inkomensvoorziening.

Oyens & Van Eeghen biedt Private Banking aan vanaf € 250.000,- vrij belegbaar vermogen.

BeoordeeldOyens & van Eeghen is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Oyens
Naam aanbieder
Oyens & van Eeghen
Type beheer
Private banking
Onderdeel van
Delen Private Bank
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Amsterdam (Hoofdkantoor), 's-Hertogenbsch en Heerenveen
Jaar actief
1797
Onderscheidingen
Delen Private Bank: Best Digital Private Bank Belgium 2017-2019, Best Succession Planning Advice and Trusts Belgium 2018

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Oyens & van Eeghen


Oyens & Van Eeghen werkt met verschillende Multi-Asset risicoprofielen die goed gespreid beleggen in wereldwijde kwaliteitsaandelen, Europese staatsobligaties en bedrijfsobligaties. Afhankelijk van het risicoprofiel is het beleggingsbeleid gericht op vermogensbehoud of vermogensgroei met behulp van liquide beleggingsinstrumenten.

Het beleggingsbeleid van Oyens & Van Eeghen rust op de volgende pilaren:
- Risicoprofielen: afgestemd op de wensen, doelen en risicotolerantie van de klant
- Multi asset
- Gestructureerd beleggen: maandelijkse scorecards
- Actief beheer: tactische asset allocatie tussen vermogenscategorieën
- Top-down benadering
- Brede spreiding
- Wereldwijd beleggen
- Duurzaamheid
- Liquiditeit: dagelijkse koers (alle onderliggende effecten zijn dagelijks verhandelbaar)

Binnen aandelen betekent dit:
-Benchmark: MSCI AC World Index
-Regio-allocatie
-Stijl-allocatie
-Selectie van actieve, passieve en kwantitatieve managers
-Focus op neerwaarts risico: bias naar kwaliteitsbedrijven

Binnen vastrentende waarden betekent dit:
- Multi-Asset benchmark: Europese Staatsobligaties, Euro Credits, Floating Rate Notes, High Yield en Emerging Market Debt
- Looptijdenbeleid
- Allocatie naar landen en valuta's
- Selectie van actieve managers en individuele Europese

Staatsobligaties
- Sterke focus op risicobeheer: renterisico, kredietrisico, valutarisico, liquiditeitsrisico en idiosyncratisch risicoBest in classBank Oyens & Van Eeghen heeft een unieke duurzame aandelenpropositie waarin best in class en uitsluiting het uitgangspunt vormen voor het beleggingsbeleid. De historie gaat terug tot 2003.
Actief
ModelportefeuilleBank Oyens & Van Eeghen werkt met 7 risicoprofielen waarvan 5 Multi - Asset portefeuilles namelijk: zeer defensief, defensief, neutraal, offensief en zeer offensief. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor een volledige aandelen of vastrentende portefeuille.
Groei Afhankelijk van het risicoprofiel is het beleggingsbeleid gericht op vermogensbehoud, het genereren van inkomsten of vermogensgroei met behulp van liquide en efficiënte beleggingsinstrumenten.
Beleggingsfondsen, ObligatiesBank Oyens & Van Eeghen maakt in haar beleggingsbeleid gebruik van gespecialiseerde externe beleggingsteams. , Bank Oyens & Van Eeghen belegt in Europese staatsobligaties, (solide) bedrijfsobligaties en hoogrentende obligaties.
JaOnze beleggingen worden vormgegeven door middel van een fondsstructuur. Dit biedt de relatie een interessant BTW voordeel. Oyens & Van Eeghen hanteert namelijk een All-in tarief dat bestaat uit kosten voor Risk, Compliance, Bewaarloon en Transacties. Deze worden verwerkt in de koersen van de financiële instrumenten in de portefeuille en gaan dus ten laste van de koers van deze instrumenten. Het grote voordeel van deze manier van werken is dat er GEEN BTW verschuldigd is.
-
JaWij geloven in gelijkgestelde belangen met onze cliënten. Onze collegae beleggen daarom veelal ook in onze eigen beleggingsstrategiëen. Daarbij zijn wij onderdeel van Bank Delen, dit is een familiebedrijf waarvan de familie met een bijzonder groot kapitaal participeert in onze eigen beleggingsstrategiëen.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Oyens & van Eeghen


Doorlopende kosten
Periodieke kostenGeen
BeheerfeeU betaalt een jaarlijkse All In beheerfee (vrij van btw) afhankelijk van uw inleg via een vaste staffel:

1,5% tot € 0.5 miljoen
1,35% van € 0.5 miljoen tot € 1 miljoen
1,05% van € 1 miljoen tot € 2,5 miljoen
0,8% van € 2,5 miljoen tot € 15 miljoen
0,7% vanaf € 15 miljoen

De all-in servicefee is vrijgesteld van BTW. Hier zitten onder andere de beheerfee, administratiekosten, bewaarloon en brokercommissies in. De getoonde kosten zijn voor de Oyens & van Eeghen strategie. Kiest u een andere strategie dan kunnen uw kosten afwijken.
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeGeen

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Oyens & van Eeghen rendement


De getoonde rendementen zijn het NETTO rendement per jaar en per profiel. Dit is het behaalde rendement na aftrek van alle kosten. Wanneer u rendementen tussen partijen vergelijkt houdt dan ook rekening met het risico.

Bovenstaande netto rendementen zijn gebaseerd op gerealiseerde rendementen van klanten met een inleg van 1 miljoen. Het betreft de netto rendementen van de modelportefeuilles (HU one defensive t.m very dynamic) tariefklasse B. Is uw vermogen hoger dan 1 miljoen, dan kwam het rendement i.v.m. lagere kosten hoger uit. Is uw vermogen kleiner dan 1 miljoen dan kwamen de rendementen lager uit. Belegd u meer dan 2,5 miljoen euro, dan zouden de rendementen 25 basispunten hoger uit zijn gevallen.

* De getoonde rendementen over 2021 zijn t/m 30 september van dat jaar.

ProfielDefensiveModerateBalancedDynamicVery Dynamic
2021*
4%
6,2%
8,7%
10,9%
13,3%
2020
3,1%
3,5%
3,7%
4,4%
5,1%
2019
8,8%
11,5%
15,8%
18,5%
21,8%
2018
-3,8%
-4,3%
-5,7%
-6,3%
-7,0%
2017
2,6%
3,2%
4,9%
5,7%
6,8%
2016
3,6%
4%
4,5%
4,8%
5,1%
2015
2,5%
3,7%
5,7%
6,7%
8%
2014
6,1%
6,6%
8,4%
9,3%
9,9%
2013
2,6%
4,2%
7,4%
9,3%
11,0%
2012
7,9%
7,3%
8,5%
8,9%
5,3%
2011
-2,3%
-2,3%
-2,9%
-4,1%
-5,1%
2010
9,5%
10,5%
13,7%
11,8%
13,4%
2009
14,5%
14,0%
16,5%
16,1%
25%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Oyens & van Eeghen


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
De heer Artino J.F.M. Janssen MSc, MiF
Senior Vermogensbeheerder
Voordat Artino in september 2014 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen, werkte hij 10 jaar bij Robeco, vanaf 2011 als CIO Asset Allocatie en directeur Investment Solutions & Research. Hij begon zijn loopbaan in 1991 bij AEGON Asset Management, waar hij in 2000 werd benoemd tot CIO Equities. Artino studeerde cum laude af in de macro- en monetaire economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en hij is DSI geregisteerd.
De heer Jan H.N. Hoogenraad MSc
Senior Vermogensbeheerder
Voordat Jan in 2010 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen, werkte hij bij Lombar Odier in Amsterdam als senior portfolio manager fixed income, gespecialiseerd op het gebied van emerging market debt. Jan begon zijn loopbaan bij Capital Management Consultants. Hij behaalde een MSc in Algemene Economie aan de Universiteit van Amsterdam en hij is DSI geregistreerd.
De heer Frank D. Schipper MSc
Vermogensbeheerder
Voordat Frank in 2017 in dienst trad bij Oyens & Van Eeghen was hij Financial Trainee in het International Finance Graduate Program van Archer Daniels Midland. Frank behaalde een MSc in Financial Economics aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam.


Oyens & van Eeghen

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement