Auréus is gestart in 2020 als de nieuwe naam voor een groep vermogensbeheerders die met elkaar zijn gefuseerd. Het betreft de voormalige vermogensbeheerders: Amfora Vermogensbeheer, Attent Vermogensbeheer, Auréus Vermogen, Blauwtulp Wealth Management, Boer & Olij Securities, Slim Vermogensbeheer, en Ritzer en Rouw.

Auréus heeft diverse kantoren door het hele land en in Belgisch Limburg. Auréus levert vermogensbeheer en vermogensadvies aan particulieren & families, ondernemers, verenigingen en instituten. De kern van hun dienstverlening bestaat uit beursgenoteerde beleggingen en anticiperen op de veranderende wereld om voorbereid te zijn op de toekomst.

Auréus biedt vermogensbeheer vanaf € 250.000,- en beleggingsadvies vanaf € 500.000,-.

BeoordeeldAureus is gecontroleerd en opgenomen in onze vergelijker
Elke partij wordt gratis opgenomen in onze vergelijking. Wanneer een partij voldoende informatie beschikbaar stelt krijgt de partij een beoordeling. Wij beoordelen partijen op 72 punten. Zo controleren we bijvoorbeeld of alle vergunningen aanwezig zijn, beoordelen we de hoogte en voorwaarden van de kosten en controleren we de onafhankelijkheid van de vermogensbeheerder of beleggingsadviseur. Wij belonen partijen die volledig transparant zijn over hun kosten, rendement, risico en beleggingsbeleid.

 
Aureus
Naam aanbieder
Aureus
Type beheer
Individueel beheer
Onderdeel van
Auréus Group B.V.
Minimum inlegbedrag
€ 250.000,-
Vestiging(en)
Venlo, Heerlen, Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Twente, Maastricht, Goes
Jaar actief
2020
Onderscheidingen
FD Gazelle 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018

Beoordeling
Organisatie
Kostenbeleid
Beleggingsbeleid
Risicobeleid

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Beleggingsbeleid Aureus


De beleggingsstrategieën van Auréus zijn onderverdeeld in vier benaderingen:

Markt-factor benadering
Voor beleggers die de index willen verslaan, maximale spreiding willen bereiken met zo min mogelijk transacties en voor degenen die niet geloven in het timen van de markt. Het marktdeel binnen deze bandering wordt ingevuld met fiscaal efficiënte fondsen. In het factordeel wordt in aandelen belegd die zijn geselecteerd op basis van: waarde, omvang, momentum, lage volatiliteit en kwaliteit.

Actieve benadering
Bij de actieve benadering is rendement gecorrigeerd voor risico belangrijker dan het volgen van de index. Auréus stelt dat de portefeuille snel kan worden aangepast aan de veranderende wereld en dus geschikt is voor klanten die het belangrijk vinden dat er actieve keuzes worden gemaakt in een portefeuille. De nadruk ligt in deze portefeuille bij actieve fondsen.

Individuele benadering
In deze portefeuille worden hoofdzakelijk individuele aandelen opgenomen waarbij de focus ligt op kwaliteit en groei. Dit geeft een maximale transparantie voor de klant die wil weten in welke bedrijven precies wordt belegd. Het aandelendeel van de portefeuille bestaat voor 70 procent uit een individuele selectie. De overige 30 procent bestaat volgens Auréus uit de beste beleggingsfondsen op het gebied van opkomende markten, Pacific en small/caps.

SRI-Impact benadering
Deze bandering is er voor de belegger die niet alleen denkt aan financieel rendement maar ook streeft naar positief maatschappelijke impact. Impactbeleggingen hebben volgens Auréus positief meetbare impact op mens, maatschappij en milieu. Via specifieke beleggingsfondsen neemt Auréus bedrijven mee in de portefeuille die het beste aan duurzaamheidscriteria voldoen.


Best in classAlle beleggingen van Auréus worden gescreend op de UNPRI principes. Daarnaast wordt er zo veel mogelijk gekozen voor fondsen die werken met uitsluiting en engagement in het kader van duurzaamheid.In het beleid heeft duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid een plaats. Ten eerste hebben ze voor al hun beleggingen in beeld gebracht in welke mate ze aan de ESG-criteria voldoen. ESG staat voor Environmental, Social en Governmental. Dit wil zeggen dat er wordt beoordeeld hoe bedrijven presteren op het gebied van milieu, mensenrechten, bedrijfsvoering en overige ethische zaken. De producten waarin ze beleggen voldoen in principe aan de basisvereisten die zijn vastgelegd in de “United Nations Principles for Responsible Investment”.
ActiefAuréus is kritisch op de toegevoegde waarde van actief management. Als een actief fonds wordt opgenomen in hun portefeuilles is het aan een grondige analyse onderworpen en heeft het aan kunnen tonen aan hun beoordelingscriteria te kunnen voldoen. In de meeste gevallen worden er alleen actieve fondsen opgenomen die werken op basis van wetenschappelijk aangetoonde meerwaarde (factorbeleggingen).
Maatwerk, ModelportefeuilleMaatwerk portefeuilles zijn mogelijk vanaf een vermogen van € 500.000,-
Groei De insteek van het beleggingsbeleid van Auréus is groei van portefeuilles, maar daarbij is er wel veel aandacht voor beheersing van de neerwaartse risico's.
Beleggingsfondsen, Indextrackers
Nee
InsingerGilissen
JaDe partners beleggen voor zichzelf op een zelfde manier als voor hun klanten. Dat vinden ze een vanzelfsprekend vanuit oogpunt van ondernemerschap en commitment.
De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Kosten Aureus


Doorlopende kosten
Periodieke kostenOnbekend
BeheerfeeOnbekend
Performance fee
TransactiekostenBekijk in uw analyse
ServicefeeOnbekend

Eenmalige kosten
Kosten opbouw portefeuilleBekijk in uw analyse
Kosten afbouw portefeuilleBekijk in uw analyse

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Aureus rendement


Om deze kosten netto te maken, dienen de beheerfee en kosten van de depotbank in mindering te worden gebracht.

ProfielZeer defensiefDefensiefGemiddeldOffensiefZeer offensief
2020
-
-
-
-
-
2019
-
-
-
-
-
2018
-3,3%
-4,4%
-5,8%
-7,3%
-8,5%
2017
2,8%
4%
5,6%
7,2%
8,5%
2016
3%
4,5%
7,3%
9,7%
11,3%
2015
1,4%
2,9%
4,4%
5,6%
6,3%
2014
7,2%
7,9%
10%
11,4%
12,2%
2013
2,3%
3,1%
3,3%
4,2%
5,1%
2012
9,2%
7,6%
7,3%
7,3%
7,2%

De beste vermogensbeheerder vinden?Vergelijk vermogensbeheerders


Team Aureus


Op deze pagina vindt u de beschrijving van het beleggingsteam van de partij. De beschrijving van het team wordt opgesteld door de aanbieder zelf. 
Roy Hillen
Partner
Drs. Gijs Hermans
Partner


Aureus

Vergelijk met andere partijen
Analyse rendement & kosten
Hulp bij uw keuze of overstap

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement