Vergelijk alle pensioen aanbieders

Wij werken op dit moment hard aan de vergelijking van de pensioenmarkt! Meld u aan en wij sturen u een email wanneer de pensioenvergelijker online beschikbaar is.

Pensioen

Hulp bij uw keuze voor pensioenbeleggen

eerder-met-pensioen

Eerder met pensioen

Vervroegd pensioen als werknemer, óf als ondernemer. Bekijk de mogelijkheden met pensioenbeleggen.

sparen-beleggen

eBook - Sparen of beleggen

Sparen of beleggen? Lees ons ebook en maak aan de hand van 8 inzichten de beste keuze voor uw situatie.

pensioen-opbouwen

Zelf pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen? Lees hoe u eenvoudig in eigen beheer voor een goed pensioen kunt zorgen.

Wij werken in uw belang samen met onder andere

Consumentenbond logo
VEB logo

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op

Wij helpen u graag. U kunt direct met ons contact opnemen of een afspraak inplannen.

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen pensioenbeleggen en vermogensbeheer. Het eerste verschil van fiscale aard. Vermogen dat belegd is bij een vermogensbeheerder telt als box3 vermogen, dat wordt belast via de vermogensrendementsheffing. Als u daarentegen een geschikt product voor pensioenbeleggen kunt kiezen, betaalt u die vermogensrendementsheffing niet. Bovendien mag u de inleg binnen uw fiscale jaarruimte aftrekken. Tegenover dit voordeel van vermogensbeheer staat dat u als regel vrij bent te bepalen hoeveel en wanneer u inlegt of opneemt. Bij pensioenbeleggen dient u rekening te houden met uw fiscale jaarruimte. Bovendien staat uw vermogen vast tot uw pensioendatum.

Het is overigens op zich wel mogelijk voor uw pensioen te beleggen via regulier vermogensbeheerdienstverleningen, dat u kunt hier op onze website. U hebt dan wel flexibiliteit in starten en opnemen, maar niet de fiscale voordelen van pensioenbeleggen.

De tweede pijler bestaat uit de traditionele pensioenregelingen bij uw werkgever waarin u meestal weinig keuze heeft. In de derde pijler kunt u meer zelf bepalen hoe u uw pensioen opbouwt. U bepaalt uw eigen inleg, u kijkt naar de kosten en u beoordeelt of u tevreden bent over hoeveel pensioen u opbouwt.

Ja, dat kan. Dit kan tot 5 jaar voor de AOW-leeftijd die op dat moment geldt. U dient dan wel een uitkering aan te kopen die tot minimaal 20 jaar na de AOW-leeftijd loopt. Let op: start u de uitkering meer dan 5 jaar voor de AOW-leeftijd, dan betaalt u over het volledige bedrag inkomstenbelasting plus een boeterente van de overheid tot 20%.

Met beleggen voor pensioen loopt u vergelijkbare risico’s als met beleggen. Met name kan uw inleg minder waard worden als het tegenzit op de beurs. Meer over de risico’s bij beleggen vindt u hier.

Ja, dat mag. U mag altijd het vermogen dat u hebt opgebouwd voor uw pensioen onderbrengen bij een andere pensioeninstelling. Denk er wel om naar de kosten te kijken. Vaak zijn er kosten verbonden aan de overstap, om te stoppen bij uw huidige pensioeninstelling en/of om te starten bij de nieuwe pensioeninstelling van uw keuze. Tussentijds stoppen kan niet zo maar, u betaalt dan kosten aan de overheid.

Dan kan wel, maar voor de fiscale voordelen dient u in Nederland belasting te betalen.

Wilt u weten waarom wij met Finner gestart zijn?

Hoe bouw je pensioen op in Nederland?

Pensioen opbouwen gebeurt in Nederland op 3 manieren. Elke manier heeft zijn voordelen. Ook is er verschil in fiscale voordelen. Lees hier de verschillen in onder andere de vrijheid om vervroegd met pensioen te gaan, de verschillen in kosten en de risico’s...

Pensioen opbouwen – De Belastingdienst betaalt mee

Heeft u een pensioengat? Dan biedt de Belastingdienst u ruimte om extra pensioen op te bouwen, namelijk de jaarruimte. U kunt deze ruimte ook benutten als u vervroegd met pensioen wilt gaan of een zzp-pensioen op wilt bouwen met meer rente dan de spaarrente. Lees hier hoe...

Wat als u eerder met pensioen wilt?

Vervroegd pensioen als werknemer, óf als ondernemer. Het kan. Pensioenbeleggen biedt u de mogelijkheid voordelig pensioen op te bouwen en vóór de AOW-leeftijd pensioen uit te laten keren. Sparen levert niet veel meer op, dus beleggen voor uw pensioen is een prima alternatief...

Uw pensioen regelen kunt u zelf!

Niet alle werkgevers regelen het pensioen voor hun medewerkers. Maar u kunt dit tegenwoordig dan ook goed zelf doen, ook in tijden van lage spaarrente. Wij vertellen u graag hoe u dit kunt doen.

Pensioen regelen door zzp-ers!

Als zzp’er heeft u waarschijnlijk een pensioengat. Depositosparen levert niks meer op, dus is er een nieuwe oplossing met hulp van de Belastingdienst: pensioenbeleggen. Belastingvrij beleggen voor uw pensioen. Bereken uw jaarruimte en versla zelfs de hoogste spaarrente...

Pensioenaanbieders bekijken

Op finner.nl bieden wij u een objectief overzicht van alle pensioenbeleggingsoplossingen van Nederland. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar meer informatie over pensioen opbouwen in de derde pijler. Finner is een onafhankelijk initiatief. Wij zijn geen onderdeel van een partij, noch hebben financiële partijen een belang in ons. Wij verstrekken objectieve gegevens zodat u betere financiële keuzes kunt maken.

Alles over pensioen én beleggen

Op finner.nl kunt u niet alleen een overzicht van alle pensioenaanbieders zien, wij bieden u een startpunt voordat u start met pensioen opbouwen in de derde pijler. We voorzien u van tips, artikelen en informatie over beleggen en pensioen en houden u op de hoogte van wijzigingen bij aanbieders. Ook informeren wij u over alle kosten en rendementen.

Een goed alternatief voor banksparen voor het pensioen: pensioenbeleggen!

Deposito’s leveren weinig meer op, zeker als u corrigeert voor inflatie. Lees op onze website alles over het beste alternatief: pensioenbeleggen. Of u nou een pensioengat heeft, zzp’er bent en zelf het pensioen wilt regelen of vervroegd met pensioen wilt gaan.

Waarom pensioenbeleggen?

U krijgt van de Belastingdienst de mogelijkheid om jaarlijks een flink bedrag belastingvrij opzij te leggen voor uw pensioen, de jaarruimte. Bereken uw jaarruimte en bekijk hoe veel u eenvoudig en tegen lage kosten kunt beleggen! U heeft de mogelijkheid periodiek te beleggen, net als bij regulier vermogensbeheer. Alle kosten en rendementen zijn bij ons inzichtelijk.

Alles over beleggen

Op finner.nl kunt u niet alleen pensioenaanbieders, maar ook partijen voor regulier vermogensbeheer en brokers vergelijken. Zo heeft u een optimaal overzicht voor alle mogelijkheden voor uw vermogen. Wij vergelijken kosten, rendementen en risico’s zodat u met objectieve informatie succesvol uw vermogen kunt (laten) beheren.

Wij helpen u graag met de beste keuze

Handige tips

Handige tips

Of u nu zelf wilt beleggen, of u een vermogensbeheerder zoekt om uw zorg uit handen te nemen, of als u nadenkt over de vraag of u wilt sparen of beleggen, wij helpen u graag op weg.

Maatwerk

Maatwerk

Als u liever onze experts inschakelt om de partij(en) te vinden voor uw vermogen, dan kan dat!

Beleggen of sparen

Beleggen of sparen?

Als u twijfelt of u wilt beleggen of liever blijft sparen dan hebben we een handig ebook om u te helpen de beste keuze te maken.

Wij helpen u graag met de beste keuze

Handige tips

Handige tips

Of u nu zelf wilt beleggen, of u een vermogensbeheerder zoekt om uw zorg uit handen te nemen, of als u nadenkt over de vraag of u wilt sparen of beleggen, wij helpen u graag op weg.

Maatwerk

Maatwerk

Als u liever onze experts inschakelt om de partij(en) te vinden voor uw vermogen, dan kan dat!

Beleggen of sparen

Beleggen of sparen?

Als u twijfelt of u wilt beleggen of liever blijft sparen dan hebben we een handig ebook om u te helpen de beste keuze te maken.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Inschrijven

©2020 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.

Abonneer op onze nieuwsbrief

Ja, ik ontvang graag de nieuwsbrief met elke maand handige tips en inzichten.

Inschrijven

©2020 Finner.nl. Alle rechten voorbehouden.