Pensioenbeleggen iets voor u? Vergelijk direct.

Zelf pensioen opbouwen als ZZP’ers, werknemer of ondernemer? Iedereen kan het zelf. Bekijk alle mogelijkheden om direct eenvoudig en fiscaal voordelig te beleggen voor uw pensioen.

Pensioen

Hulp bij uw keuze voor pensioenbeleggen

overzicht-pensioen

Overzicht alle pensioenrekeningen

Inzicht in alle aanbieders van fiscaal (lijfrente) aantrekkelijke pensioenrekeningen om te beleggen voor pensioen.

sparen-beleggen

Advies over pensioen

Lastig om te kiezen? Maak gebruik van een gratis consult (15 min) en bekijk of pensioenadvies past bij u.

pensioen-opbouwen

Zelf pensioen opbouwen

Zelf pensioen opbouwen? Lees hoe u eenvoudig in eigen beheer voor een goed pensioen kunt zorgen.

Beleggen of sparen voor uw pensioen?

Bereken hier hoeveel pensioen u kunt opbouwen. Het bedrag dat u opbouwt hangt vooral af van uw inleg en de tijd (horizon) die u heeft tot uw pensioen. Heeft u langer dan 15 jaar voor uw pensioen? Dan is beleggen een fantastische optie, beleggen levert dan namelijk in de meeste gevallen meer op dan sparen. Door de lange looptijd is beleggen een ideaal middel om een goed pensioen op te bouwen. In de grafiek ziet u het verschil tussen sparen (zwarte stippellijn) en beleggen in een normaal scenario (blauwe lijn). Zelfs in het slechtste scenario (grijze lijn onderaan) zou beleggen met een lange looptijd (>15 jaar) meer opleveren dan sparen. Doe er uw voordeel mee!
U wilt een doordacht plan voor uw pensioen? En beleggen is een optie? Download het ebook waarmee u in 5 stappen zelf een succesvol pensioenplan maakt.

Bekend van onder andere:

Telegraaf LogoNU.nl Logo
Financieele Dagblad Logo
NRC LogoVolkskrant Logo

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op

Wij helpen u graag. U kunt direct met ons contact opnemen of een afspraak inplannen.

Er zijn twee belangrijke verschillen tussen pensioenbeleggen en vermogensbeheer. Het eerste verschil is van fiscale aard. Vermogen dat belegd is bij een vermogensbeheerder telt als box3 vermogen, dat wordt belast via de vermogensrendementsheffing. Als u een geschikt product voor pensioenbeleggen kunt kiezen - bijvoorbeeld bij een bank of verzekeraar of een andere aanbieder - dan betaalt u de vermogensrendementsheffing niet. Bovendien mag u de inleg binnen uw fiscale jaarruimte aftrekken. Pensioenbeleggen is dus fiscaal vriendelijk.

Het andere verschil tussen pensioenbeleggen of gewoon beleggen is de vrijheid rond inleggen en opnemen. Bij vermogensbeheer bent u in de regel vrij te bepalen hoeveel en wanneer u inlegt of opneemt. Bij pensioenbeleggen dient u rekening te houden met uw fiscale jaarruimte. Bovendien staat uw vermogen vast op een geblokkeerde rekening tot uw pensioendatum. Pensioenbeleggen wordt ook wel lijfrente beleggen genoemd.

Het is ook mogelijk om voor uw pensioen te beleggen via reguliere vermogensbeheerdienstverleningen, daar kunt u hier meer over lezen en aanbieders vergelijken. Als u op die manier voor uw pensioen belegt bent u flexibel qua stortingen en onttrekkingen, maar heeft u niet de fiscale voordelen van pensioenbeleggen.

Er zijn tal van aanbieders waar je kunt beleggen voor je pensioen. Dit kan bij banken of verzekeraars, maar het kan ook bij andere aanbieders. Veel van deze partijen bieden zowel beleggingsoplossingen in box 1 als in box 3. Sommige aanbieders onderscheiden zich met lage tarieven, andere in mogelijkheden, bijvoorbeeld duurzaam beleggen. Als u wilt beginnen met beleggen voor uw pensioen, dan is het belangrijk om eerst pensioenrekeningen te vergelijken. Oplossingen voor pensioen beleggen vergelijken kan hier.

Voorbeelden van aanbieders pensioenbeleggen:

- Pensioen beleggen DeGiro (Degiro pensioenrekening)
- Brand New Day pensioenbeleggen (Brand New Day pensioenrekening)
- Evi pensioenbeleggen, onderdeel van Evi van Lanschot
- Binck pensioen beleggen

De tweede pijler bestaat uit de traditionele pensioenregelingen bij uw werkgever waarin u meestal weinig keuze heeft. In de derde pijler kunt u meer zelf bepalen hoe u uw pensioen opbouwt. U bepaalt uw eigen inleg, u kijkt naar de kosten en u beoordeelt of u tevreden bent over hoeveel pensioen u opbouwt. Om fiscaal vriendelijk te beleggen voor extra pensioen benut u uw jaarruimte. Dat bedrag legt u in en staat op een geblokkeerde beleggingsrekening en is bedoeld om te laten uitkeren als extra pensioen naast de tweede pijler. Zodra u met pensioen gaat koopt u van het bedrag een uitkering aan. Als u start met zelf pensioenbeleggen dan geldt: de fiscus betaalt mee doordat u geen belasting hoeft te betalen over de inleg. Binnen uw fiscale jaarruimte of reserveringsruimte is uw inleg aftrekbaar in box 1.

Ja, u kunt vervroegd met pensioen. Dit kan tot 5 jaar voor de AOW-leeftijd die op dat moment geldt. U dient dan wel een uitkering aan te kopen die tot minimaal 20 jaar na de pensioengerechtigde leeftijd loopt. Let op: wilt u nog eerder stoppen en start u de uitkering meer dan 5 jaar voor de AOW-leeftijd, dan betaalt u over het volledige bedrag inkomstenbelasting plus een boeterente van de overheid tot 20%. In die periode kunt u uw pensioen dus beter financieren met andere middelen, zoals vrij vermogen uit box 3.

Beleggen gaat gepaard met risico’s. Met beleggen voor pensioen loopt u vergelijkbare risico’s als met regulier beleggen. Met name kan uw inleg minder waard worden als het tegenzit op de beurs. Daarom is een lange termijn erg belangrijk. Meer over de risico’s bij beleggen vindt u hier.

Ja, dat mag. U mag altijd het opgebouwde vermogen voor uw pensioen onderbrengen bij een andere pensioeninstelling. Denk er wel om naar de kosten te kijken. Vaak zijn er kosten verbonden aan de overstap, om te stoppen bij uw huidige aanbieder waar u pensioen heeft opgebouwd en/of om te starten bij de nieuwe pensioeninstelling van uw keuze. Tussentijds stoppen kan niet zomaar, u betaalt dan kosten aan de overheid.

Finner maakt pensioen beleggingsrekeningen vergelijken eenvoudig. Zo maak je de beste keuze met je geld als aanvulling voor je pensioen. Oplossingen voor pensioen beleggen vergelijken kan hier.


Dan kan wel, maar voor de fiscale voordelen dient u in Nederland belasting te betalen.

Er zijn tal van aanbieders waar je kunt beleggen voor je pensioen. Bij banken of verzekeraars, maar het kan ook bij andere aanbieders. Sommige onderscheiden zich met lage tarieven, andere in mogelijkheden, bijvoorbeeld duurzaam beleggen. Hier vindt u een overzicht van alle pensioenrekeningen.

Voorbeelden van aanbieders pensioenbeleggen:


- Pensioen beleggen DeGiro (Degiro pensioenrekening)
- Brand New Day pensioenbeleggen (Brand New Day pensioenrekening)
- Evi pensioenbeleggen, onderdeel van Evi van Lanschot
- Binck pensioen beleggen

U wilt beginnen met beleggen voor uw pensioen. Maar voor u gaat beleggen is het belangrijk te vergelijken. Finner maakt pensioen beleggingsrekeningen vergelijken eenvoudig. Zo maak je de beste keuze met je geld als aanvulling voor je pensioen. Vergelijken kan hier.

Wilt u weten waarom wij met Finner gestart zijn?

Hoe bouw je pensioen op in Nederland?

Pensioen opbouwen gebeurt in Nederland op 3 manieren. Elke manier heeft zijn voordelen. Ook is er verschil in fiscale voordelen. Lees hier de verschillen in onder andere de vrijheid om vervroegd met pensioen te gaan, de verschillen in kosten en de risico’s...

Pensioen opbouwen – De Belastingdienst betaalt mee

Heeft u een pensioengat? Dan biedt de Belastingdienst u ruimte om extra pensioen op te bouwen, namelijk de jaarruimte. U kunt deze ruimte ook benutten als u vervroegd met pensioen wilt gaan of een zzp-pensioen op wilt bouwen met meer rente dan de spaarrente. Lees hier hoe...

Wat als u eerder met pensioen wilt?

Vervroegd pensioen als werknemer, óf als ondernemer. Het kan. Pensioenbeleggen biedt u de mogelijkheid voordelig pensioen op te bouwen en vóór de AOW-leeftijd pensioen uit te laten keren. Sparen levert niet veel meer op, dus beleggen voor uw pensioen is een prima alternatief...

Uw pensioen regelen kunt u zelf!

Niet alle werkgevers regelen het pensioen voor hun medewerkers. Maar u kunt dit tegenwoordig dan ook goed zelf doen, ook in tijden van lage spaarrente. Wij vertellen u graag hoe u dit kunt doen.

Pensioen regelen door zzp-ers!

Als zzp’er heeft u waarschijnlijk een pensioengat. Depositosparen levert niks meer op, dus is er een nieuwe oplossing met hulp van de Belastingdienst: pensioenbeleggen. Belastingvrij beleggen voor uw pensioen. Bereken uw jaarruimte en versla zelfs de hoogste spaarrente...

Pensioenaanbieders bekijken

Op finner.nl bieden wij u een objectief overzicht van alle pensioenbeleggingsoplossingen van Nederland. Wij helpen u graag in uw zoektocht naar meer informatie over pensioen opbouwen in de derde pijler. Finner is een onafhankelijk initiatief. Wij zijn geen onderdeel van een partij, noch hebben financiële partijen een belang in ons. Wij verstrekken objectieve gegevens zodat u betere financiële keuzes kunt maken.

Alles over pensioen én beleggen

Op finner.nl kunt u niet alleen een overzicht van alle pensioenaanbieders zien, wij bieden u een startpunt voordat u start met pensioen opbouwen in de derde pijler. We voorzien u van tips, artikelen en informatie over beleggen en pensioen en houden u op de hoogte van wijzigingen bij aanbieders. Ook informeren wij u over alle kosten en rendementen.

Een goed alternatief voor banksparen voor het pensioen: pensioenbeleggen!

Deposito’s leveren weinig meer op, zeker als u corrigeert voor inflatie. Lees op onze website alles over het beste alternatief: pensioenbeleggen. Of u nou een pensioengat heeft, zzp’er bent en zelf het pensioen wilt regelen of vervroegd met pensioen wilt gaan.

Waarom pensioenbeleggen?

U krijgt van de Belastingdienst de mogelijkheid om jaarlijks een flink bedrag belastingvrij opzij te leggen voor uw pensioen, de jaarruimte. Bereken uw jaarruimte en bekijk hoeveel u eenvoudig en tegen lage kosten kunt beleggen! U heeft de mogelijkheid periodiek te beleggen, net als bij regulier vermogensbeheer. Alle kosten en rendementen zijn bij ons inzichtelijk.

Alles over beleggen

Op finner.nl kunt u niet alleen pensioenaanbieders, maar ook partijen voor regulier vermogensbeheer en brokers vergelijken. Zo heeft u een optimaal overzicht voor alle mogelijkheden voor uw vermogen. Wij vergelijken kosten, rendementen en risico’s zodat u met objectieve informatie succesvol uw vermogen kunt (laten) beheren.

Wij helpen u graag met de beste keuze

Handige tips

Handige tips

Of u nu zelf wilt beleggen, of u een vermogensbeheerder zoekt om uw zorg uit handen te nemen, of als u nadenkt over de vraag of u wilt sparen of beleggen, wij helpen u graag op weg.

Maatwerk

Maatwerk

Als u liever onze experts inschakelt om de partij(en) te vinden voor uw vermogen, dan kan dat!

Beleggen of sparen

Beleggen of sparen?

Als u twijfelt of u wilt beleggen of liever blijft sparen dan hebben we een handig ebook om u te helpen de beste keuze te maken.

Wij helpen u graag met de beste keuze

Handige tips

Handige tips

Of u nu zelf wilt beleggen, of u een vermogensbeheerder zoekt om uw zorg uit handen te nemen, of als u nadenkt over de vraag of u wilt sparen of beleggen, wij helpen u graag op weg.

Maatwerk

Maatwerk

Als u liever onze experts inschakelt om de partij(en) te vinden voor uw vermogen, dan kan dat!

Beleggen of sparen

Beleggen of sparen?

Als u twijfelt of u wilt beleggen of liever blijft sparen dan hebben we een handig ebook om u te helpen de beste keuze te maken.