Artikelen

Bekijk de belangrijkste artikelen en tips voor het maken van betere financiële keuzes.

Negatieve rente - overzicht banken en alternatieven

Banken verlagen gestaag de spaarrente. Het roept de vraag op of uw geld wel op de goede plek is? Sommige consumenten overwegen zelfs hun geld van de bank te halen als het geld gaat kosten. Welke banken berekenen ondertussen een negatieve rente? En zijn er alternatieven om uw spaargeld beter te laten renderen? In dit artikel beantwoorden wij uw vragen.

Groen en duurzaam beleggen

Steeds vaker kiezen beleggers voor duurzaam beleggen. Zo is de wens om niet in wapens, tabak en kinderarbeid te beleggen al vrij standaard tegenwoordig. Daarnaast zien meer mensen de noodzaak om bewuste keuzes te maken die onze gezamenlijke toekomst beschermen. Beleggingspartijen haken daar op in door duurzaam te beleggen, maar wat is duurzaam beleggen eigenlijk? En hoe duurzaam wordt er belegd? Of is het slechts een mooi marketingverhaal?

Passief beleggen of toch actief beleggen?

Steeds meer mensen kiezen voor beleggen. Indexbeleggen, ook wel bekend als passief beleggen, is populair. Het volgen van een brede index lijkt een ideale oplossing. En inderdaad, maar weinig actieve beleggers slagen erin om het beter dan de markt te doen. Toch kunnen er redenen zijn om juist voor actief beheer te kiezen. Wat is de beste keuze, passief beleggen of toch actief beleggen?
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement