Online broker vergelijken?

Deel dit artikel
Uw online broker vergelijken?

U wilt zelf aan de slag op de beurs en bent daarom op zoek naar een goede online broker. Maar welke partijen zijn er? En hoe bepaalt u wat voor u de beste online broker is? In dit artikel leest u meer over hoe u een online broker kunt vergelijken. Wat doet een online broker?

‘Broker’ is een Engelse term voor een beurshandelaar, dit kan zowel in effecten, goederen of waren zijn. Op de beleggingsmarkt hebben we het voornamelijk over een “stock broker”, ofwel een effectenmakelaar. Een broker is een schakel tussen de belegger en de beurs en werkt uitsluitend in opdracht van anderen. De broker neemt opdrachten aan van partijen, zoals particuliere beleggers of institutionele beleggers. Een broker kan actief zijn in alle financiële producten, zoals aandelen, fondsen, opties en obligaties. Alle brokers in Nederland bieden tegenwoordig hun diensten online aan en staan dan ook bekend als online brokers. In de meeste gevallen kunt u bij zo´n internet broker dus ook alleen online beleggen. Belangrijk om u te realiseren is dat u bij een broker het volledige beleggen zelf doet. Bent u een beginnende belegger en wilt u liever niet zelf de beleggingskeuzes maken? Kijk dan eens naar een vermogensbeheerderWelke online brokers zijn er? 

Er zijn tientallen online brokers op de Nederlandse markt. Hier vindt u een overzicht van de brokers in Nederland


De meeste particuliere beleggers geven de voorkeur aan een gespecialiseerde online broker, zoals Degiro, Binckbank (Binck Green en Binck Blue), Lynx of Tradersonly. Meestal kunt u ook terecht bij uw eigen bank. De Nederlandse grootbanken zijn namelijk ook actief als online broker. Hierbij kunt u denken aan ABN AMRO Zelf Beleggen, ING Zelf Beleggen en Rabobank Zelf beleggenOnline broker vergelijken

Daarnaast is er een aantal buitenlandse brokers, zoals Mexem, Plus500, IG, Saxo Bank en de nieuwe Duitse online broker Flatex. Deze partijen opereren meestal onder een Europese vergunning en vallen onder toezicht in het land van herkomst. De Britten hebben de FCA (Financial Conduct Authority), de Duitsers de BaFin en op Cyprus houdt de CySEC toezicht. De Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt geen toezicht op partijen die met een Europees paspoort in Nederland opereren. De beste online broker? 

Online beleggers hebben de keuze uit veel verschillende brokers. Hoe selecteert u de beste online broker? Welke de beste is kan per situatie verschillen. Wij raden in ieder geval aan om over de volgende zaken na te denken voordat u op zoek gaat naar een geschikte broker: 


Vier vragen om u zelf te stellen als u online brokers gaat vergelijken: 


1. Heeft u een voorkeur voor bepaalde beleggingen? 

Nederlandse aandelen op Euronext Amsterdam zijn bij de meeste brokers wel verkrijgbaar. Maar wilt u beleggen in buitenlandse aandelen, opties, of fondsen en ETFs? Let dan op of de broker deze beleggingen in het assortiment heeft opgenomen. Sommige brokers specialiseren zich in bepaalde producten. Zo heeft een optiebelegger een andere online broker nodig dan een fondsenbelegger. Het helpt daarom als u vooraf weet waar u in wilt beleggen. 2. Hoe actief gaat u beleggen? 

De kosten bij een online broker hangen af van uw handelsactiviteit. Sommige brokers zijn met name interessant als u zeer actief handelt en meerdere transacties per maand doet. Er gelden dan scherpere tarieven en de informatievoorziening sluit beter aan. Actieve beleggers kiezen daarom voor een andere broker dan een startende passieve belegger. 3. Wat is uw ervaring met beleggen? 

Sommige brokers zijn met name geschikt voor de actieve en ervaren beleggers. Andere brokers bieden veel educatiemogelijkheden en tools voor de beginnende belegger om u te leren beleggen.Online broker vergelijken4. Heeft u informatie nodig van de broker? 

Heeft u bepaalde informatie nodig? Zoals realtime koersen van bepaalde beurzen, koop- en verkoopadviezen van bepaalde bedrijven, of fundamentele analyse tools? Kijk goed bij welke online broker dit mogelijk is.
Uw online broker vergelijken? 

Als uw uitgangspunten helder zijn dan kunt u uw online broker vergelijken. Op Finner.nl bieden we een compleet beeld van de kosten, voorwaarden, handelsmogelijkheden en tools van de diverse brokers:1. Kosten brokers: 

Een goedkope broker vinden? Alles wat u bespaart aan kosten komt ten goede aan uw rendement. Brokers kunnen veel verschillende kosten in rekening brengen. Aandelen kopen kan tegenwoordig tegen steeds lagere tarieven. Veel brokers adverteren met lage tarieven of zelfs gratis transacties. Maar in de meeste gevallen zijn er nog andere kosten, zoals valutakosten of een service fee. 


Daarnaast kunnen er verborgen kosten verwerkt zijn in de spreadkosten en fondskosten. Of brokers dus daadwerkelijk lage kosten in rekening brengen is soms lastig te beoordelen. Elke broker is door Finner gecheckt op rekeningvoorwaarden. Daarmee heeft u vooraf inzicht in de verborgen kosten en risico’s bij de broker. 2. Rekeningvoorwaarden:

Let op de bijzondere voorwaarden van de broker. Wordt uw geld uitgeleend aan derde partijen? Heeft de partij een vergunning van de AFM? Worden de effecten afzonderlijk bewaard met een veilige structuur? Kunt u bij geschillen terugvallen op het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening? 


Beleggen brengt risico’s met zich mee, maar de veiligheid van de broker zou nooit uw risico mogen zijn.  Doe daarom alleen zaken met betrouwbare brokers. De voorwaarden en veiligheid van alle brokers checkt u in onze online broker vergelijking3. Handelsmogelijkheden van het platform: 

Kunt u via de broker in alle producten, beurzen en landen beleggen waar u naar op zoek bent? Er zijn grote verschillen in type producten en de beurzen die aangeboden worden. In onze vergelijking worden de brokers getoond die passen bij uw handelsprofiel. 4. Tools van het platform:

Sommige brokers bieden uitgebreide mogelijkheden als het gaat om tools om beter mee te beleggen. Denk aan de mogelijkheid om zelf grafieken te maken, technische analyse tools of een fondsenselectietool. Educatie van beleggers kan ook een speerpunt van een broker zijn. Hoe belangrijk is een uitgebreid en gebruiksvriendelijk platform voor u? In de vergelijking van brokers leest u de review van het handelsplatform. Beste online broker Nederland

Wat is de beste broker van Nederland? Er wordt regelmatig onderzoek gedaan naar de beste broker. Zo werkt Finner aan onderzoeken voor de Consumentenbond en de IEX Gouden Stier. Houd er rekening mee dat de beste broker verschilt per type belegger. Afhankelijk van uw wensen kan uw beste online broker anders zijn dan uit een onderzoek komt. Online broker

Uw online broker vergelijken via Finner.nl

Op Finner.nl kunt u eenvoudig alle brokers vergelijken. Op basis van uw wensen en handelsprofiel selecteren wij de beste brokers voor uw situatie. Onze software berekent direct de kosten van het platform en geeft u inzicht in alle opties, voorwaarden en mogelijkheden van het platform. In sommige gevallen is het mogelijk om eerst een demo account te openen. Dit is een gratis account waar u kunt oefenen met fictief geld. Brokers hebben daarnaast soms kortingsacties of gratis startgeld als u een nieuwe klant bent. Ook bij het openen van een rekening via Finner kunt u daar gewoon van profiteren. 


Via Finner.nl opent u eenvoudig een rekening, of vraagt u een informatiepakket aan van de broker van uw keuze.


Ook interessant: 

Beleggen voor beginners

Beginnen met beleggen

Kosten besparen door zelf beleggen? 

Of download ons gratis ebook: Sparen of Beleggen?


Deel dit artikel

Vergelijk direct

Eenvoudig alle partijen in Nederland vergelijken
 • Broker
 • Vermogensbeheerder
 • Help mij starten
Zoek de beste
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 50.000,-
 • € 100.000,-
 • € 500.000,-
Kies uw inlegbedrag
 • € 10.000,-
 • € 25.000,-
 • € 100.000,-
 • € 250.000,-
 • € 500.000,-
 • € 1.000.000,-
Kies uw inlegbedrag

Contact Finner

Bart Spronk
010-3070880
Plan afspraak
Bart Spronk
eBook

Kies uw gratis eBook met handige tips!

Bedankt

We hebben het eBook verzonden naar het onderstaande e-mailadres.

Wij beschermen uw gegevens. Lees hier ons privacy statement